Шефът на АПИ в Русе: Ще инвестираме 7 млрд. лв. в инфраструктура в Северна България

By 14 Март 2019 Прочетена 1667 пъти 0
Плановете на АПИ са успоредно с "Хемус" да се изпълнява и автомагистралата Русе – Велико Търново Плановете на АПИ са успоредно с "Хемус" да се изпълнява и автомагистралата Русе – Велико Търново снимка: Община Русе

Близо 7 милиарда лева ще се инвестират в пътната инфраструктура на Северна България през следващите години.

Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски на форума "Приоритетна свързаност на Северна България", който се проведе в Русе.

С цялостното доизграждане на автомагистрала "Хемус", на проектите Русе - Велико Търново, Видин - Ботевград, обходният път на Габрово и тунелът под Шипка ще има пътни комуникации, с които ще се ускори развитието на Северна България, стана ясно още на форума.

Плановете на АПИ са успоредно с "Хемус" да се изпълнява и автомагистралата между Русе и Велико Търново. По проекта обаче все още текат съдебни процедури, каза Георги Терзийски. Той подчерта, че имат готовност тази година да стартират търгове за 75 километра от трасето на магистралата на индикативна стойност 670 млн. лв. без ДДС.

Очаква се до края на тази година да има готов проект и да са приключили процедурите за избор на изпълнител на реконструкцията на кръстовището по пътя Русе – Разград на разклона за Кубрат.

Председателят на АПИ потвърди информацията, че е разпореден основен ремонт на българския участък на Дунав мост при Русе, заради амортизацията на съоръжението.

На форума присъства и председателят на новосъздадената държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" Малина Крумова. Според нея лошият път не води непременно до ПТП и повишен травматизъм.

В момента от Агенцията извършват системен анализ на най-опасните участъци по републиканската пътна мрежа в страната.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Март 2019 15:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net