Собственикът на имотите до Товарна гара говори за пожара снощи, причините за избухването му все още не са ясни

By 07 Октомври 2017 Прочетена 1855 пъти 0

Все още не е ясно дали причината за пожара в русенските складове снощи е умишлен палеж, или огънят е предизвикан от човешка небрежност.

След като снощи около 22:00 часа избухна огромен пожар в складови и производствени помещения и автосервиз на улица "Тулча", в близост до Товарна гара, екип от експерти от криминалистичната лаборатория цял ден извършва оглед на мястото. Причината за пожара към момента остава неизяснена.

Потушаването на огъня е продължило около четири часа, а в него се включиха 6 екипа на пожарната. След успешното овладяване на ситуацията  на мястото са останали два екипа пожарникари и полицейски патрули, за да охраняват периметъра и да гасят огъня избухнал в локални огнища.

Според собственика на складовете Иван Иванов най–пострадали са автосервизът и фирмата за пластмасово производство, където пожарът е горял най–много, а гасенето е било най–трудно. Той разказа, че е бил на 100 километра от Русе, когато са му съобщили за пожара.

"Гасенето продължи докъм 02:00 часа тази нощ, пожарна и полиция останаха да дежурят. Тук има около 60 големи наематели, такова чудо досега не се е случвало. Най-пострадали са автосервизът и фирмата за пластмасови чинийки, вилици и др., където горя най-много и гасенето беше най-трудно. Засега още не знаем откъде е тръгнал пожарът, разследващите ще кажат каква е причината", обясни Иван Иванов.

Сградите му са застраховани, но по непотвърдена към момента информация много от ползвателите не са застраховали имуществото вътре, което ще доведе до огромни загуби за бизнеса им.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net