Спират тока на бившето АОНСУ в Русе, вариантите за решаване на казуса били изчерпани

By 15 Март 2019 Прочетена 1933 пъти 0
Това ще стане по всяка вероятност през следващата седмица Това ще стане по всяка вероятност през следващата седмица снимка: КИС 13

Спират тока на блока на АОНСУ в Русе заради просрочени задължения.

От енергоразпределителното дружество съобщиха в писмо до медиите, че всички варианти за справяне със създалата се ситуация са изчерпани и най-вероятно през следващата седмица електрозахранването ще бъде прекъснато.

Собствениците на жилища в сградата са бесни, че си плащат редовно тока, а сега най-вероятно ще им го спрат, заради задължения от над 48 хиляди лева на титуляра на партидата. Сумата е натрупана от март миналата година и постоянно нараства, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Тъй като от енергото нямали никаква връзка с титуляря на партидата, е предложена възможност за уреждане на задължението, като всички собственици и ползватели на обекти в сградата заплащат ежемесечно текущото потребление и част от натрупания дълг. От проведените с домоуправителя на етажната собственост срещи обаче не се е стигнало до споразумение.

Според домоуправителя казусът е в задънена улица, тъй като собствениците не са титуляри на партидата. Той е категоричен, че ако спрат тока, ще продължи да търси различни варианти за справяне със ситуацията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Март 2019 14:59
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net