Студенти по кинезитерапия в Русе излязоха на протест

By 09 Април 2019 Прочетена 2386 пъти 0
Заявиха, че действията им ще продължат докато не започнат да се вземат мерки за изпълнение на техните искания Заявиха, че действията им ще продължат докато не започнат да се вземат мерки за изпълнение на техните искания снимка: КИС 13

Студенти от специалност "Кинезитерапия" в Русенския университет излязоха на протест за по-добри условия на труд и достойно заплащане.

Заявиха, че действията им ще продължат докато не започнат да се вземат мерки за изпълнение на техните искания.

На първо място протестиращите студенти искат приемане на Закон за съсловната организация на физиотерапевтите в България. Освен това настояват трудовото им възнаграждение да стане поне 2 минимални работни заплати. Това, на което много държат е, и да има едно наименование за рехабилитатори и кинезитерапевти, а именно физиотерапевти.

Тъй като условията за практикуване на професията в България не ги удовлетворяват много студенти, след като завършат, търсят реализация в чужбина, като адекватното възнаграждение би могло да ги задържи. Кинезитерапевтите се чувстват недооценени и смятат, че заслужават по-голямо уважение, тъй като служат за подобряване на живота на хората.

Сред останалите искания на протестиращите са остойностяване на процедурите по физиотерапия, приемане на единни държавни изисквания и стандарти по професията и право на частна практика.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 09 Април 2019 14:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net