Третирането на пътищата в Русенско пак започна едва след падането на първия снеговалеж

By 04 Януари 2016 Прочетена 2148 пъти 0

Километрична колона от тежкотоварни автомобили се образува днес по международното шосе към Дунав мост край Русе. Причината е че пътят Русе – Бяла бе затворен до 10 часа за снегопочистване, което предизвикало струпване на тирове по трасето. След пускане на движението, трафикът от стотици камиони се насочил в посока Русе. По обяд опашката достигна до отбивката за село Николово. Заради заледена настилка пък някои от тировете не успяваха да вземат по-стръмните участъци и създаваха затруднение за движението.

Междувременно от местната администрация съобщиха, че 31 машини са чистили на територията на общината. Всички големи улици и булеварди в града са били третирани със сол. Въпреки това по думите на  директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров, ефектът от хвърлените инертни материали не е бил според очакваното, заради ниските температури. 

Проблемни както всяка година при снеговалеж остават тротоарите и малките улички, където заради паркираните автомобили не може да мине техника за снегопочистване.

Ако се запази настоящата обстановка, машините няма да спират работа и през нощта, увериха от общината. Още повече, че положението може да се усложни в сряда и четвъртък, когато се очакват дъждове и поледици. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net