Ученици от ПГЕЕ "Апосотол Арнаудов" започват практика в Русенския университет

By 03 Юли 2017 Прочетена 2149 пъти 0
В рамките на практиката ще се обучават около 100 ученици в лабораториите на Факултета по електротехника, електроника и автомобика В рамките на практиката ще се обучават около 100 ученици в лабораториите на Факултета по електротехника, електроника и автомобика Русенски университет "Ангел Кънчев"

Ученици от 11 клас в Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Апостол Арнаудов" в Русе започват практика в Русенския университет.

Тя ще се проведе в следващите две седмици, като инициативата е на Факултет "Електротехника, електроника и автомотика" във висшето училище. Целта е младежите да се запознаят с атрактивни модели, програмни продукти и разработки, реализирани от преподавателите във факултета.

В рамките на практиката ще се обучават около 100 ученици в лабораториите на ЕЕА. Отворени за тях ще бъдат тези в катедрите Електроснабдяване и електрообзавеждане, Автоматика и мехатроника, Компютърни системи и технологии, Телекомуникации и Теоретична измервателна техника. Освен това младежите ще се запознаят и с отличната материално-техническа база, в която се обучават студентите от Русенския университет.

Практиката е продължение на доброто сътрудничество на ФЕЕА в Русенския университет с ПГЕЕ "Апостол Арнаудов", а ръководството на факултета ще се постарае през следващата година да разшири обхвата и географията на тези практики, като към тях ще се присъединят ученици и от други училища в Русе и региона, съобщават още от Русенския университет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net