УМБАЛ "Канев" има нов изпълнителен директор

By 11 Октомври 2018 Прочетена 2731 пъти 0
Доц. д-р Александър Парашкевов заема поста Доц. д-р Александър Парашкевов заема поста КИС 13

Избраха бов изпълнителен директор на университетска болница "Канев" в Русе.

Това е д-р Александър Парашкевов, който е доцент в Тренировъчен център на Военномедицинския отряд за бързо реагиране към ВМА.

На Общо събрание на акционерите на университетска болница "Канев" бе избран нов Борд на директорите. В него влизат още магистър фармацевт Ирина Георгиева и д-р Петър Петков, който е парламентарен секретар в Министерство на здравеопазването.

Новият изпълнителен директор заяви, че ще продължи да ръководи болницата като своя предшественик д-р Иван Стоянов, за да гарантира финансовата стабилност на лечебното заведние. Приоритет в политиката му ще бъде предоставянето на все по-добра услуга за пациентите. Д-р Парашкевов заяви още, че ще инвестира и в кадровия потенциал на медицинските екипи.

Доц. д-р Александър Парашкевов е роден на 2 февруари 1962 година в село Щръклево. Средното си образование завършва в СОУ "Христо Ботев" - Русе. Завършва медицина в МУ - Варна през 1989 година, след което през 1995 година придобива специалност "Хирургия".

Началото на лекарската си кариера доц. Парашкевов започва във Военна болница – Русе, като работи там до самото й затваряне през 2001 година. Междувременно придобива и специалност "Пластична хирургия".

През 2010 година завършва Здравен мениджмънт за ръководители на лечебни заведения. През 2012 и 2015 година защитава и придобива съответно образователно-научна степен "доктор на медицинските науки" и "доцент" към ВМА. Доц. Парашкевов е и постоянен лектор в Русенски университет по медицина на бедствените ситуации.

Трудовият му стаж включва началник отделение за мисии и учения в чужбина във ВМОБР – ВМА, началник на Военомедицинския отряд за бързо реагиране във ВМА, зам.-началник на ВМА. От 2017 година до момента е доцент в Тренировъчен център на Военномедицинския отряд за бързо реагиране (ВМОРБ) към ВМА.

С участието си във военни мисии в Афганистан и Ирак доц. Парашкевов преминава през всички възможни позиции на военен лекар, включително медицински съветник на Командващия Европейските военни сили в Босна и Херцеговина. През 2011 година е и началник на екипа от български лекари в Хаити.

Доц. д-р Александър Парашекевов има над 35 публикации в български медицински списания, 4 публикации в чуждестранни медицински списания, 26 участия в национални и международни конгреси, конференции и симпозиуми, както и две изобретения – сорбенти и импланти в медицината.

Владее писмено и говоримо английски и руски.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 11 Октомври 2018 16:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net