Утре Народното събрание ще обсъди отмяната на машинното гласуване

By 15 Юли 2019 Прочетена 1640 пъти 0
Предложението се подкрепя от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, а против са депутатите на БСП и ДПС Предложението се подкрепя от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля, а против са депутатите на БСП и ДПС снимка: КИС 13

Утре на извънредно заседание Народното събрание ще обсъди промените в Изборния кодекс, с които се отменя машинното гласуване за местния вот и парламентарните избори.

Предложението се подкрепя от ГЕРБ, "Обединени патриоти" и "Воля", а против са депутатите на БСП и ДПС.

От левицата очакват утре управляващите да направят всичко възможно, за да се премахне машинното гласуване, което през тази година е трябвало да заработи във всички секции, каза за телевизия КИС 13 народният представител Печно Милков. Когато има лист и химикал са възможни всякакви манипулации, докато машината ги свежда до минимум, смята още той.

Въпреки че въпросът с машинното гласуване е обсъжден достатъчно, Пенчо Милов смята утре да присъства на извънредното заседание на Народното събрание, за да се опита да повлияе на решението на управляващите.

Припомняме, че още в петък след провала на парламентарния ден поради липсата на кворум, председателят на БСП Корнелия Нинова даде заявка, че социалистите отново ще бойкотират извънредното заседание на народното събрание.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net