В някои общини безработицата стига до 30%, ще стимулират заетостта с нова програма

Държавата ще финансира услугата лични и домашни асистенти за близо 50 000 души.

В бюджета на Министерството на труда и социалната политика за следващата година е заложена сумата от около 65 милиона лева, каза в Русе заместник-социалният министър Зорница Русинова.

Във финансовата рамка на социалното министерство за 2017 година са предвидени и средства за трудова заетост в общини с по-висока от средната за страната безработица. 196 са тези, които са с равнище на безработица над средното за страната, а има и такива, където безработните представляват близо 30% от цялото население.

По отношение на новия механизъм за изплащане на болничните който се предлага, заместник-министър Русинова заяви, че все още се търси най-добрият вариант за контрол. Ще се търси и компромисен вариант, който да удовлетворява и гражданите, и бизнеса.

Зорница Русинова отчете още, че от юни досега около 300 майки са се възползвали от възможността да се върнат на работа през първата една година и да получават 50% от майчинството си извън заплатата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН