В община Сливо поле затягат сериозно контрола заради африканската чума по свинете

By 26 Юли 2018 Прочетена 5019 пъти 0

За опасността от африканската чума по свинете, ще убеждават стопаните по населените места в Община Сливо поле да убият животните, които отглеждат в дворовете си.

Това стана ясно на среща свикана от кмета Валентин Атанасов с представители на всички отговорни институции.

Вече са направени списъци в общината на всички частни стопани, които отглеждат свине в дворовете си, съобщи кметът на Сливо поле Валентин Атанасов. Според ветеринарния лекар на общината д-р Тодор Лазаров, животните в дворовете на стопаните трябва да бъдат умъртвени, тъй като опасността за трите свинекомплекса е огромна.

От представителите свинекомплексите, където се отглеждат общо 100 хиляди животни, не са убедени, че държавата може да създаде необходимата организация  за изгаряне на отстреляните от ловците прасета в екарисажи.

Предстои кметовете на населени места в община Сливо поле да се срещнат с частните стопани. Има готовност да започне и отстрелване на диви прасета, като се вземат всички предпазни мерки.

На срещата беше направено предложение бившата кланица в Ряхово да се наеме, за да се складират там труповете на дивите прасета, които ще бъдат отстреляни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net