В Русе отчитат резултатите от българското председателство на Дунавската стратегия

By 04 Октомври 2018 Прочетена 2139 пъти 0
На събитието присъства и първи секретар "Регионална политика" в Постоянно представителство на България в ЕС Вяра Минчева На събитието присъства и първи секретар "Регионална политика" в Постоянно представителство на България в ЕС Вяра Минчева КИС 13

Двудневна конференция "Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион – настояще и бъдеще" се провежда в Русе

На събитието присъства и първи секретар "Регионална политика" в Постоянно представителство на България в Европейския съюз Вяра Минчева.

Специален акцент на форума е ротационното председателство на България на Дунавската стратегия, което започна през 2017 и ще приключи през октомври тази година.

Основните приоритети са подобряване на иконмическото и социалното развитие и културното сътрудничество, както и адаптиране на стратегията към новите реалности. По време на българското председателство на Дунавската стратегия са одобрени 14 проекта, които се финансират по различни програми.

Предстои между 17 и 19 октомври в София да се проведе годишният форум на Българското председателство на Дунавската стратегия, на който се очаква да присъстват и двама еврокомисари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Октомври 2018 20:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net