В Русе почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари

By 12 Септември 2019 Прочетена 3205 пъти 0
Със сваляне на шапки, служителите в системата на пожарната безопасност и защита на населението отдадоха почит на 9 свои колеги Със сваляне на шапки, служителите в системата на пожарната безопасност и защита на населението отдадоха почит на 9 свои колеги снимка: КИС 13

С поднасяне на венци и цветя в Русе почетоха паметта на загиналите при изпълнение на служебния си дълг пожарникари.

Със сваляне на шапки, служителите в системата на пожарната безопасност и защита на населението в Русе отдадоха почит на 9 свои колеги, загинали през годините в изпълнение на служебния си дълг. 7 от тях са дали живота си по време на спасителни действия през 1944 година, а последният случай е отпреди 2 години в Бяла, когато загина младши инспектор Николай Николаев.

Цветя пред паметника на загиналите огнеборци поднесе и 90-годишният бивш началник на пожарната - полк. Антон Антонов, който още си спомня за инцидент през 80-те години в някогашния завод "Леон Таджер".

По случай професионалния празник на пожарникарите – 14 септември, за проявена инициативност и постигнати високи и трайни резултати при изпълнение на служебните задачи, с отличието "Почетен медал" на МВР бе удостоен началникът на Районната служба в Бяла гл. инсп. Красимир Владов. Награди получиха още 12 служеители в системата на пожарната безопасност и защита на населението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net