В Русе представиха концепция за създаване на Регионални иновационни центрове

By 12 Март 2019 Прочетена 1356 пъти 0
Центровете ще дадат възможност за провеждането на приложни изследвания и развойна дейност от отворен тип Центровете ще дадат възможност за провеждането на приложни изследвания и развойна дейност от отворен тип снимка: КИС 13

Концепцията за създаване на Регионални иновационни центрове беше представена в Русе.

Това стана днес на заседание на Постоянната комисия в областта на индустрията и новите технологии.

Общият бюджет на процедурата е близо 116 милиона лева, разделени поравно между 6-те района за планиране в България, с изключение на област София-град. 100 милиона лева са по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж".

Центровете ще дадат възможност за провеждането на приложни изследвания и развойна дейност от отворен тип, които от своя страна се очаква да способстват ускореното икономическо и социално развитие на регионите в страната.

За Северен централен район областите на специализация са мехатроника и чисти технологии, индустрия за здравословен живот и биотехнологии, както и информатика и компютърни технологии. Въпрос на избор е къде ще бъдат разположени центровете.

Очаква се процедурата да бъде обявена в периода май-юни тази година, а крайният срок за кандидатстване да бъде през септември, за да може още през февруари 2020 година да започне изпълнението на договорите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Март 2019 16:53
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net