В Русенския университет започна международна конференция по ерготерапия

By 31 Май 2019 Прочетена 1467 пъти 0
Форумът е организиран съвместно с висшето училище "Василе Александри" в румънския град Бакъу Форумът е организиран съвместно с висшето училище "Василе Александри" в румънския град Бакъу снимка: КИС 13

Втора международна конференция по ерготерапия "От корена до плодовете в Балканските страни" започна днес в Русенския университет.

Форумът е организиран съвместно с висшето училище "Василе Александри" в румънския град БакъуДвата университета са дългогодишни партньори и пионери в развитието на ерготерапията в България и Румъния.

Вече 13 години специалността се предлага единствено във висшето училище в Русе, а през 2014 тя беше официално призната от Световната федерация на ерготерапевтите.

Ректорът на Русенския университет чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев поздрави участниците и гостите на конференцията. Форумът продължава и утре, като целта е да се постави началото на конструктивен диалог между ангажираните държавни институции, висши училища и неправителствени организации за изясняване на същността на ерготерапията като университетска специалност и здравна професия.

Планират се съвместни действия и нормативни инициативи за хармонизиране с европейските и международните стандарти в областта на ерготерапията.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net