Върнаха Северин в Русе, психиатричната му експертиза ще е готова до края на месеца

By 15 Януари 2019 Прочетена 2636 пъти 0
ко заключението е, че той подлежи на наказателна отговорност, предстои изготвяне на обвинителен акт и внасянето му в съда ко заключението е, че той подлежи на наказателна отговорност, предстои изготвяне на обвинителен акт и внасянето му в съда снимка: КИС 13

До края на месеца ще бъде готова психиатричната експертиза на задържания през октомври миналата година Северин Красимиров за убийство на Виктория Маринова.

Ако заключението е, че той подлежи на наказателна отговорност, предстои изготвяне на обвинителен акт и внасянето му в съда. 

В момента Северин Красимиров се намира в следствения арест в Русе, след като бе върнат от психиатричната болница към затвора в Ловеч.

Решението да бъде настанен там бе взето след искане на прокуратурата в през ноември миналата година. Тогава съдът назначи комплексна съдебно-психиатрична и психологическа експертиза на 22-годишния мъж, за да се разбере дали може да носи наказателна отговорност. Това се наложи, тъй като от данните по разследването е станало ясно, че Северин е имал психически проблеми. Предоставената справка е показала, че той е диагностициран с умствено изоставане и има ТЕЛК за 50% неработоспособност. Освен това имало данни, че докато е бил в ареста в Германия, Северин се е опитал да се самонарани с ножица.

Очаква се експертизата да бъде готова до края на януари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net