Възстановиха падналата през миналата година камбана в русенското село Писанец

By 10 Януари 2019 Прочетена 1747 пъти 0
Камбаната паднала през лятото на миналата година Камбаната паднала през лятото на миналата година КИС 13

Възстановиха падналата миналата година камбана на църквата в русенското село Писанец.

След като е била отремонтирана в Стара Загора, тя е била върната на мястото й в камбанарията точно за празниците и отново започнала да бие по радостни и тъжни поводи. 

Камбаната паднала през лятото на миналата година. От църковното настоятелство я прибрали и започнали да търсят начин как да я ремонтират и да я закачат отново на камбанарията. Първи се притекъл жител на селото, който със собствени средства намерил лицензирана фирма в Стара Загора и платил ремонта на камбаната. Тогава случайно получили подкрепа и от народния представител Пенчо Милков. Той намерил фирма, която да укрепи заварките и да върне камбаната на мястото й за празниците.

От църковното настоятелство в Писанец са благодарни на всички, които са помогнали за ремонта на камбаната, тъй като не разполагат със средства и разчитат на дарения. Всички в селото са били много радостни от възстановяването на камбаната.

Камбаната в Писанец е на 140 години и е дарение от руския подполковник Григориев, който е освободил селото по време на Руско-турската война.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 10 Януари 2019 20:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net