ВиК - Русе модернизира водопроводната мрежа в града с проект за близо 110 милиона лева

Част от него е и изграждането на канализация в кварталите "Средна кула" и "Долапите" Част от него е и изграждането на канализация в кварталите "Средна кула" и "Долапите" КИС 13

Над 110 милиона лева е бюджетът на проекта, по който ВиК операторът в Русе ще подобри водопроводната мрежа в града и ще изгради канализация в кваталите "Средна кула" и "Долапите".

Това стана ясно на заседание на Водната Асоциация, което се проведе днес в Областна адинистрация.

13% от сумата ще се покрие от дружеството, което ще принуди изтеглянето на кредит от 7,5 милиона евро, за да бъде съфинансирано изпълнението му. Процедурата по избора на кредитна институция обаче е много дълга и не може да започне преди утвърждаването на идейните проекти и бюджета от над 110 милиона лева, обясни управителят на ВиК Русе – инж. Сава Савов. Срокът за кандидатстване за кредита е 9 април догодина.

Управителят на ВиК беше категоричен, че тегленето на заем няма да се отрази значително на цената на услугите. Дружеството е в състояние да го погасява без това да "удари" по джоба потребителите.

Днес Асоциацията по ВиК - Русе решиха препоръчителният размер на вноската на държавата в бюджета на Асоциацията да бъде увеличен от 15 000 на 20 000 лева, което представлява 35% от общото финансиране. Окончателният размер на държавната вноска в бюджета на Асоциацията ще бъде определен от Министерството на регионалното развитие.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 12 Септември 2018 19:22
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН