Водачът на катастрофиралия преди два дни автомобил в Русе е бил дрогиран

By 17 Април 2019 Прочетена 3511 пъти 0
Пробата му за наркотици е реагирала положително за амфетамин и метамфетамин Пробата му за наркотици е реагирала положително за амфетамин и метамфетамин снимка: КИС 13

Бързо производство за шофиране след употреба на наркотици е образувано срещу младеж от Русекатастрофирал на булевард "Цар Освободител" в понеделник вечерта.

На място униформените са установили, че лек автомобил "Пежо" с русенска регистрация, е блъснал четири метални предпазни пана от оградата на разделителната ивица и се преобърнал на дясната си страна. Водачът - 23-годишен мъж, заявил на полицаите, че докато е шофирал предното му колело е блокирало и е изгубил управление над автомобила.

Пробата за алкохол с техническо средство се оказала отрицателна. След това е тестван и за употреба на наркотични вещества, като уредът е отчел положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. На водача е бил издаден талон за изследване и отведен до болницата, където е отказал да даде проба.

Съставени са му два акта. Образувано е бързо производство за престъпление по Наказателния кодекс, за което се предвижда лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от 500 до 1500 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net