Започва проверка на състоянието на пешеходните пътеки в Русенско

By 18 Януари 2018 Прочетена 1768 пъти 0

Започват проверки на пешеходните пътеки в Русенска област.

Определена е комисия със заповед на областния управител Галин Григоров. Инициативата е породена от зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки и е в изпълнение на решение, взето на работна среща между главния прокурор на Република България и министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството.

Проверките ще обхванат цялата страна и следва да приключат до края на февруари. Ще се проверява дали са поставени на точното място, сигнализирани ли са със светлинни знаци, отговарят ли на съответните наредби и дали се вижда съществуващата маркировка.

Всички нередности при проверките ще бъдат отразени в протокол и ще се изготвят предложения за отстраняването им. Критичните места за пешеходците са натоварените булеварди, където скоростта е по-висока. Според заместник-областния управител на област Русе Валентин Колев, усилията трябва да се насочат и към промяна в поведението на пешеходците, когато пресичат улицата на обозначените за това места.

Проверките ще продължат до края на февруари. След това обощените резултатите, заедно с препоръките ще бъдат предоставени на органите, от които зависи да ги изпълнят.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net