Посочват община Сливо поле като пример за успешна интеграция на ромите

By 08 Април 2019 Прочетена 2523 пъти 0
Всички участници в конференцията се обединиха около идеята, че образованието е това, което ще осигури по-добър живот за ромите Всички участници в конференцията се обединиха около идеята, че образованието е това, което ще осигури по-добър живот за ромите снимка: КИС 13

"Перспективи пред младите роми" е темата на конференция, която се проведе днес по повод 8 април – Световен ден на ромите.

Домакин на събитието беше Туристическият информационен център в село Бръшлен.

Всички участници в конференцията се обединиха около идеята, че образованието е това, което ще осигури по-добър живот за ромите в България. По тази причина ще бъде използван моделът в Сливо поле, където малцинствата са напълно интегрирани.

Повечето от обхванатите по националния механизъм деца в общината, вече посещават училище, заяви кметът Валентин Атанасов. Ромите в общината участват в различни проекти на пенсионерския съюз в Сливо поле, което ги приобщава чрез културата, традициите и обичаите, допълни още той.

На конференцията стана ясно, че ще бъде създаден Консултативен ромски съвет по сигурността към община Сливо поле.

Беше представен и проект за изграждане на Регионален център за интеграция на ромите и създаване на Младежка ромска организация към БЧК.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Април 2019 18:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net