За поредна година се проведе Нептуновата вечер в сливополското село Ряхово

By 20 Септември 2016 Прочетена 2308 пъти 0

За поредна година жители и гости на сливополското село Ряхово се събраха на брега на Дунава за традиционния празник на реката. По този начин те отбелязват края на лятото и началото на есента.

Нептуновата вечер, както още се нарича, се провежда всяка година на сцена, разположена на метри от брега. Организатори на празника са кметство Ряхово и народно читалище Познай себе си – 1911 година.

Докато чакаха кулминацията на събитието, а именно появата на цар Нептун, зрителите се насладиха на изпълненията на самодейци от читалището. Посрещането на Нептун, бе предшествано от появата на водната магьосница, която трябваше да подготви хората за идването на повелителя на водата.

Най-накрая Нептун се появи със своята свита от водите на Дунава, посрещнат от кмета на Ряхово Георги Атанасов, който символично предаде ключа на селото.

В празника участваха народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев и кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов. Очаква се през следващата година, празникът да бъде още по-интересен.

Децата не пропуснаха да се снимат с цар Нептун. Заедно с това те получиха и първото си речно кръщение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net