За трета поредна година се проведе Рибният фест в Бръшлен, Ряхово пък посрещна Нептун

By 04 Септември 2017 Прочетена 2227 пъти 0

За трета поредна година в село Бръшлен се проведе Рибен фест.

Над 70 души се записаха в състезанията за най-вкусна рибена чорба, печена риба, за най-бързо чистене на риба и за домашна ракия. Тази година имаше участници от Разград, Велико Търново, южна България и дори един участник от Хърватия.

По време на конкурсната програма, за настроението на зрителите се погрижиха самодейни състави от региона.

Организатор на събитието е кметът на Бръшлен Димчо Петров. На рибния фест присъства и кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов.

Компетентно жури оцени ястията на участниците в отделните състезания. Първа награда за най-вкусна рибена чорба спечели участничка от Карнобат. Емил Николов от Бръшлен пък грабна две първи места за най-вкусна печена риба и за най-бързо чистене на риба. Изненадата се получи в конкурса за домашна ракия, като челната тройка беше заета от представителки на нежния пол.

В същия ден в село Ряхово пък се проведе Нептуновата вечер. С това събитие, в община Сливо поле символично се закрива летният сезон. Кулминацията беще посрещането на Нептун и неговия антураж.

По традиция Нептун извърши водно кръщене на деца от селото, а кметът на Ряхово предаде символично на покровителя на реката ключа от селото.

За гостите на Нептуновата вечер имаше богата танцово-музикална програма.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net