Започват строителните работи по големия воден проект в община Сливо поле

By 14 Юни 2019 Прочетена 3823 пъти 0
Ще бъдат подменени близо 50 километра от водопроводната мрежа Ще бъдат подменени близо 50 километра от водопроводната мрежа снимка: КИС 13

Започна реконструкцията на водопроводната мрежа в сливополските села Юделник и Голямо Враново.

Днес беше направена първа копка на двата обекта от кмета на Oбщината Валентин Атанасов и представители на фирмата изпълнител и строителния надзор. Реконструкцията на близо 50 километра тръби ще стане по проект, финансиран от Европейската програма за развитие на селските райони. На събитието присъства и управителя на ВиК- Русе инж. Сава Савов.

Първо в село Юделник беше подписан протокол за откриване на строителната площадка по проекта.  Работата по проекта вече може да започне, обяви представителят на строителния надзор. Управителят на фирмата изпълнител пък увери, че населението ще бъде информирано за спирането на водата по време на строителните дейности.

След като беше направена първа копка по проекта в село Юделник, процедурата се повтори и в село Голямо Враново.

Общата стойност на проекта за реконструкция на водопроводната мрежа в селата Юделник и Голямо Враново е над 5 500 000 лева без ДДС. Ще бъдат подменени близо 50 километра от водопроводната мрежа. С изпълнението на проекта се очаква да се подобри качеството на живот в община Сливо поле и да се постигне социално-икономическо развитие чрез повишаване на качеството и ефективността на водоснабдителната система в общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 14 Юни 2019 18:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net