10 години хора с психични проблеми получават подкрепа в специализиран комплекс в Търговище

By 10 Октомври 2018 Прочетена 2499 пъти 0
За този период през  Дневния център и двете Защитени жилища, са преминали над 100 потребители За този период през Дневния център и двете Защитени жилища, са преминали над 100 потребители КИС 13

10 години хора с психични проблеми от област Търговище получават подкрепа в специализиран комплекс в квартал "Бряг".

За този период през Дневния център и двете Защитени жилища, са преминали над 100 потребители.

От услугите тук се ползват хора, страдащи от тежки психични разстройства и с умствена изостаналост. За тях грижи полагат социални работници, психолози, медицинска сестра и трудотерапевти. Потребителите се приучават към позабравени битови и социални умения, като някои от тях дори успяват да намерят работа и да се върнат на пазара на труда.

Днес, в Световният ден на психичното здраве, беше организирано тържество по случай 10-годишния юбилей на комплекса. Сред гостите бяха областният управител на Търговище Митко Стайков, заместник-кметът на Общината Емине Якубова и секретарят на администрацията Христалина Халачева. Беше прочетен поздравителен адрес от името на кмета на Търговище д-р Дарин Димитров. 

За настроенито на всички присъстващи на тържетвото имаше музикална програма. В края на тържеството вички гости опитаха от празничната торта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net