105 избирателни секции са образувани за евроизборите в община Търговище

Броят им е утвърден със заповед на кмета д-р Дарин Димитров Броят им е утвърден със заповед на кмета д-р Дарин Димитров снимка: КИС 13

105 избирателни секции са образувани за изборите за Европейски парламент в община Търговище.

Броят им е утвърден със заповед на кмета д-р Дарин Димитров.

На територията на града изборните секции са 44. В квартал "Въбел" са 2, а в "Бряг" – 1. 55 секции пък са образувани в селата в общината. По две са в Голямо Ново, Кралево, Лиляк, Подгорица и Руец.

Гражданите с трайни увреждания, които са затруднени с придвижването си до местата за гласуване, могат да заявят желанието си да упражнят правото си да участват във вота, като ползват подвижна избирателна урна. За целта те трябва да подадат заявление по образец до кмета на общината в срок до 11 май. Прилагат се и решения на ТЕЛК и НЕЛК за здравословното им състояние. Съгласно Изборния кодекс такава секция се образува при подадени поне 10 заявления.

Същата е процедурата и за разкриване на избирателна секция в областната болница в Търговище. Пациентите там могат да подават заявления до ръководителя на лечебното заведение в срок до 23 май.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН