12 години затвор за мъжа, извършил убийството в село Макариополско през юли

By 28 Септември 2018 Прочетена 3241 пъти 0
Осъденият Христо живеел с жертвата на семейни начала в село Трапище Осъденият Христо живеел с жертвата на семейни начала в село Трапище КИС 13

Състав на Окръжен съд – Търговище осъди на 12 години лишаване от свобода мъж от разградското село Трапище за предумишлено убийство.

Престъплението е било извършено на 26 юли тази година в село Макариополско.

Осъденият Христо живеел с жертвата на семейни начала в село Трапище, като жената имала и син от него. Съжителството им е било белязано от побоища и насилие. След последния случай, 33-годишната жена напуснала къщата и се изнесла при сестра си в търговищкото село Макариополско, като имала намерения да вземе и сина си. Тогава убиецът отишъл и се опитал да я убеди да се върне при него. След отказ мъжът извършил жестокото престъпление. Той взел 9-сантиметров сгъваем нож и го забил в сърцето на 33-годишната жена. Жертвата успяла да каже само, че умира, след което починала от остра кръвозагуба. След убийството Христо изхвърлил ножа и останал да спи при свой роднина в селото.

След задържането му, е назначена съдебно-химическа експертиза, която е установила 1,54 промила алкохол в кръвта.

С присъдата си, Окръжен съд – Търговище е уважил и граждански иск в размер на 80 000 лева. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд във Варна.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 28 Септември 2018 19:58
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net