35 деца почистиха детска площадка в Търговище

By 26 Юли 2018 Прочетена 1350 пъти 0

Малчуганите от детска образователна школа в Търговище почистиха спортната площадка в района на Дома на науката и техниката.

Акцията се проведе с подкрепата на Общинското предприятие БКС.

В почистването се включиха 35 деца на възраст от 7 до 9 години, техните родители и служители на местната администрация. Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров поздрави малчуганите за тяхната обществена ангажираност.

"Похвално е, че от такава ранна възраст давате пример, че всички ние, като граждани, носим отговорност да пазим чисти местата, където живеем", заяви градоначалникът.

Експертите по опазване на околната среда в Общината обясниха на учениците какъв е пътят на зелените отпадъци до площадката за компостиране. Разказаха им за вредата, която замърсяването нанася на природата и колко време е необходимо, за да се разградят. Акцията бе по инициатива на детска образователна школа в Търговище.

Събрани бяха 10 чувала с различни видове отпадъци. Целта на акцията бе да покаже, че отговорността за опазването на местата за отдих и почивка е не само на институциите, но и на гражданите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net