92 заявления за достъп до обществена информация са постъпили в Община Търговище през 2018

Отчетът на местната администрация сочи, че се запазва тенденцията всяка година броят им да расте Отчетът на местната администрация сочи, че се запазва тенденцията всяка година броят им да расте снимка: КИС 13 / архив

92 заявления за достъп до обществена информация са постъпили в Община Търговище през 2018.

Отчетът на местната администрация сочи, че се запазва тенденцията всяка година броят им да расте.

79 от заявките са подадени от граждани, 8 от неправителствени организации и 5 от фирми. Пълен достъп до обществена информация е даден на 87 заявления, а частичен – на 4, а за една от заявките Община Търговище не е разполагала с исканата информация. Няма откази, а всички разрешения са издадени в законоустановения 14-дневен срок.

Най-много от заявленията- 73 броя, са за предоставяне на достъп до служебната информация на администрацията. Такива са договори, сключени от Общината, преписки по жалби, копия на скици и други документи. Заявките с искане на официална информация, като протоколи от заседания на експертни съвети, комисии и Общинския съвет, са 19.

Основните теми са упражняване на права или законни интереси, процес на вземане на решения и отчетност на институцията.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН