Администрацията в Търговище предлага БКС да стане общинско предприятие

By 01 Септември 2016 Прочетена 2074 пъти 0

Общинската фирма по чистотата в Търговище да стане предприятие. Предложението на администрацията бе обявено днес на специална пресконференция от кмета д-р Дарин Димитров. Според него само по този начин няма да се допусне криза със сметосъбирането и чистотата на населените места.

Припомняме, че вчера на заседание на Общинския съвет бе решено общинската фирма да продължи да поддържа чистотата и след срока на договора на обществената поръчка за дейността, заради обжалване на процедурата пред Комисията за защита на конкуренцията. Именно, за да не се допуска подобна ситуация за в бъдеще, от общинската администрация предлагат фирмата да се преобразува в предприятие.

Въпреки евентуални санкции, от общината са категорични, че преобразуването трябва да се случи, заради риска от зарази ако не се събират отпадъците. Липсата на оператор пък може да доведе до екологична катастрофа, ако не се обработват биогазовете на сметището.

Предложението за преобразуването на фирмата по сметосъбиране в предприятие ще бъде внесено на извънредна сесия на Общинския съвет на 20 септември. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net