Акция за освежаване на паркова и градска инфраструктура организират в Търговище

By 12 Септември 2018 Прочетена 2222 пъти 0
Инициативата се реализира в партньорство с неправителствената организация "Habitat for Humanity" Инициативата се реализира в партньорство с неправителствената организация "Habitat for Humanity" КИС 13

Община Търговище организира акция за освежаване и пребоядисване на паркова инфраструктура и огради на детски градини и площадки на 13 септември, четвъртък. Инициативата се реализира в партньорство с неправителствената организация "Habitat for Humanity".

В акцията ще се включат 50 служители на Общинските предприятия БКС, "Флора" и "Социални и охранителни дейности", както и 20 ученици от 1 до 5 клас от частна образователна школа в града.

Планирани за пребоядисване са: оградата на детска градина "Осми март", детската площадка до блок № 41 в квартал "Запад" 2 и площадката срещу Художествена галерия "Никола Маринов", както и пейки в парка "Борово око".

Инициативата е част от информационните дни за устойчивото развитие на градовете и жилищните политики, които "Habitat for Humanity" организира. Целта е да се покаже, че всеки от нас може да допринесе за по-добрата градска среда на мястото, където живее.

При лоши метеорологични условия, акцията ще бъде отложена и ще бъде насрочена нова дата за провеждането й.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 12 Септември 2018 14:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net