Ало-мафията реализира поредна телефонна измама в Търговищко

Жертвата дала 1700 лева, за да "освободи свои близки от ареста" Жертвата дала 1700 лева, за да "освободи свои близки от ареста" КИС 13

Телефонните измамници отново "удариха" в Търговищко.

Вчера около 12:30 часа в Районното управление на полицията в Попово е получен сигнал за това, че на 2 октомври около 18:00 часа в село Кардам 84-годишна е била въведена в заблуждение чрез обаждане на стационарния й телефон.

Обаждащият се е представил за полицейски служител от съседна област, и обяснил, че близките й са причинили пътен инцидент, в който е загинал човек. По думите му за освобождаването на роднините й била необходима определена парична сума. Жертвата на телефонната измама е дала 1700 лева.

По случая е образувано досъдебно производство по чл, 209, ал. 1 по описа на Районното управление на полицията в Попово. 

От Областната дирекция на МВР в Търговище апелират към гражданите на областта да не се доверяват на случайни хора, осъществили контакт с тях по телефона или пък в личен разговор, и в никакъв случай да не предоставят парични суми на непознати, представили се за длъжностни лица – независимо по какъв повод. В случай, че гражданите получат подобно телефонно обаждане, е необходимо своевременно да уведомят за това съответните полицейски органи на тел. 112 или в най-близкото поделение на МВР, както и да потърсят своите близки. Необходимо е хората, които имат възрастни роднини, често да им напомнят как случайно може да станат жертва на измами, както и основните правила, които трябва да спазват, ако попаднат в подобна ситуация.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Октомври 2018 12:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН