Бюджетът на Община Търговище за 2019 ще бъде почти 53 млн. лв.

Спрямо 2018 приходите са с 5,6 милиона лева повече Спрямо 2018 приходите са с 5,6 милиона лева повече КИС 13

Проектобюджетът на Община Търговище за тази година бе представен на публично обсъждане.

Макрорамката е в размер на близо 53 милиона лева, като са включени и средствата за изпълнение на капиталовата програма и по европроектите.

На обсъждането присъстваха ръководният екип на Общината, представители на различни институции и бизнеса, и граждани.

Заместник-кметът Валентин Велчев представи параметрите на бюджета. Той изтъкна, че спрямо 2018, приходите са с 5,6 милиона лева повече. При съставянето на проектобюджета са взети предвид много фактори, сред които предприетите действия за повишаване на събираемостта на местните данъци и такси, включително чрез принудително изпълнение.

За повечето дейности е предвидено увеличение на средствата. Най-голям дял от бюджета - 45%, е в сектор "Образование". Планираните разходи в капиталовата програма на Общината са за близо 6,6 млн. лв. Средствата са за рехабилитация на междуселищна и улична мрежа, тротоари, учебни и детски заведения, площадки и изграждане на спортни съоръжения. Ще се предприемат действия и за обновяването на част от булевард "Митрополит Андрей".

На общетвеното обсъждане стана ясно, че през тази година са заложени и необходимите средства за изграждане на система за електронно измерване и наблюдение на качеството на въздуха.

Пълен запис от общественото обсъждане може да видите ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 09 Януари 2019 21:00
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН