Кметът на Търговище инспектира ремонтите на Борово око

Зоната се обновява от екипи на Общинско предприятие "Флора" Зоната се обновява от екипи на Общинско предприятие "Флора" КИС 13

Инспекция на напредъка по обновяване на парка Борово око извършиха кметът на Търговище д-р Дарин Димитров и секретарят на Общината Христалина Халачева.

Зоната се обновява от екипи на Общинско предприятие "Флора". В момента се извършва асфалтиране на централната алея на парка. Освен рехабилитация на настилката, се изграждат и три нови градински пространства, всяко с площ от 16 кв.м. в центъра на алеята. Там ще бъдат монтирани малка сцена и седящи места, с височина, подходяща за деца на възраст от 3 до 6 години. Предвидена е и възможност за озвучаване, за да се провеждат различни детски спектакли и представления. На централната алея ще бъдат поставени нови пейки, както и нова чешма, която ще има и специално обособено място за домашни любимци.

Предстои преасфалтиране и на т.нар. "Алея на занаятите", където се провеждат част от културните прояви в седмицата на Традиционния пролетен панаир. Общинското предприятие ще обнови и настилката около езерото "Борово око". Старите каменни плочи ще бъдат подменени с нови. По предписание се премахват опасни тополи в района. Дейностите се извършват след издадена експертна оценка от ландшафтния архитект на Общината, че дърветата са стари и представляват непосредствена опасност за преминаващите в близост граждани. На мястото на премахнатите дървета ще бъдат засадени нови.

Ръководството на Общината продължава да търси варианти за възстановяване на водоподаването към езерото. Съвместно със специалисти се правят проучвания за различните възможности за изграждане на алтернативна връзка с водоизточник, което да бъде извършено преди новия пролетно-летен сезон при спазване на техническите и финансови ограничения.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 26 Ноември 2018 20:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН