Кметът на Търговище с поздрав към гражданите по случай Деня на Освобождението на града

By 28 Януари 2018 Прочетена 2531 пъти 0
Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров поздравява всички граждани в навечерието на един от най-големите празници за града - 29 януари, Ден на Освобождението на Търговище Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров поздравява всички граждани в навечерието на един от най-големите празници за града - 29 януари, Ден на Освобождението на Търговище КИС 13

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров поздравява всички граждани в навечерието на един от най-големите празници за града - 29 януари, Ден на Освобождението на Търговище:

 

Скъпи съграждани,

Изминаха 140 години от историческия 29 януари 1878 г., когато Търговище посреща свободата си сред кръв и руини.

Днес, в деня на Освобождението, ни обединяват чувства на признателност към миналите поколения, дали живота си за свободата. Нека сведем глава пред себеотрицанието и героизма им.

Дни като 29 януари са пример как само общата воля, обединените действия и саможертвата могат да извоюват победата. Затова, нека с общи усилия и съпричастност работим за доброто на Търговище. Нека сме сплотени пред предизвикателствата и трудностите така, както сме заедно и в празничния ден.

Да не забравяме, че свободата е не само право. Тя е и отговорност. Затова, със свобода във вижданията, намеренията и действията, отговорно да градим настоящето си и да отстояваме бъдещето на града ни.

Честит 29 януари!

Честита 140-годишнина от Освобождението на Търговище!

 

С уважение,

Д-Р ДАРИН ДИМИТРОВ

Кмет на община Търговище

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net