Кметът на Търговище за перспективите пред областта след новото райониране на страната

By 12 Октомври 2018 Прочетена 2769 пъти 0
Връзките на Търговище с Варна са много-по силни, категоричен бе д-р Дарин Димитров Връзките на Търговище с Варна са много-по силни, категоричен бе д-р Дарин Димитров КИС 13

Новото райониране в България продължава да предизвиква полемика в някои части на страната.

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров смята, че би било по-добре областта да е към Черноморския район, а не към Дунавския, както е в окончателния вариант на картата, разработена от регионалното министерство. Но дори и това положение да се запази, може да се извлече полза за Търговище, заяви градоначалникът.

От една страна кметът на Търговище е категоричен, че връзките с Варна са много по-силни от тези с Русе. Заради това дългосрочно сътрудничество, според д-р Дарин Димитров, е по-добре Търговище да е в Черноморския район.

През следващия програмен период обаче Дунавският район се очаква да получи повече средства за развитие отколкото Черноморския. Това отваряло възможности и за Търговище.

Д-р Дарин Димитров обяви за телевизия КИС 13, че предстои среща между кмета на Търговище и министъра на регионалното развитие Петя Аврамова.

Основните критерии на Министерството на регионалното развитие за обособяването на четирите района са устойчивост в дългосрочен план, естествено географско разделение и очаквани добре балансирани показатели.

Цялото интервю по темата, което д-р Дарин Димитров даде за телевизия КИС 13, вижте ТУК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Октомври 2018 19:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net