Кметът на Търговище връща решението за увеличение на заплатата си в Общинския съвет

By 14 Декември 2015 Прочетена 2866 пъти 0

Да няма увеличение на заплатата на кмета на Търговище. За това настоява самият градоначалник д-р Дарин Димитров. Той предлага месечното му възнаграждение да остане същото, каквото е получавал кметът на Търговище досега - 2200 лева.

Припомняме, че на заседание на общинския съвет в края на ноември, съветнците гласуваха заплатата да скочи с 400 лева и кметът да взема тавана от 2600. Според д-р Дарин Димитров обаче в бюджета на Община Търговище за 2015 година не са предвидени средства за ръст на работните заплати. Предложеното увеличение се изчислява на 87 000 лева в годишен размер. Това не е заложено и в проектобюджета за следващата година.

Кметът предлага да отпадне и увеличението от 100 лева към възнагражденията, които получават селските кметове и те да продължат да вземат между 560 и 625 лева. Освен това според градоначалника, при вземането на решението за заплатите, местния парламент е допуснал процедурно нарушение, гласувайки две предложения заедно, а не по реда на внасянето им. С тези мотиви, решението на общинския съвет е върнато от кмета на Търговище за преразглеждане на предстоящата на 18 декември сесия. Ако корекцията бъде подкрепена, тя ще влезе в сила от 10 ноември, когато новите управници встъпиха в длъжност.

Телевизия КИС 13 ще излъчи пряко заседанието на Общински съвет - Търговище в петък от 9:00 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net