Министерството на културутата отпуска средства за проектиране на ремонт на театъра в Търговище

By 15 Май 2019 Прочетена 1410 пъти 0
Това съобщи ресорният заместник-министър Амелия Гешева Това съобщи ресорният заместник-министър Амелия Гешева снимка: КИС 13

Министерството на културата ще отпусне 72 000 лева за изработване на инвестиционен проект за ремонт на Драматичния театър в Търговище.

Това съобщи ресорният заместник-министър Амелия Гешева. Тя се срещна с кмета на общината д-р Дарин Димитров, областния управител Митко Стайков и директора на Драматичния театър Петър Петров. Гeшeвa пoздpaви ĸмeтa и oблacтния yпpaвитeл зa пoмoщтa, ĸoятo oĸaзвaт нa всички ĸyлтypни инcтитyции. Tя oтбeлязa също, чe Tъpгoвищe e eднa oт мaлĸoтo oбщини, зaдeлящи cpeдcтвa зa paзĸoпĸи и пpoyчвaния на дpeвния гpaд Mиcиoниc.

Ремонт на Драматичния театър не е правен откакто е построен през 1969. От години се настоява да се отпусне финансов ресурс за обновяване на театъра, тъй като културната институция е второстепенен разпоредител и не може със собствени средства да прави каквито и да е ремонти. 

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров е сигурен, че ще успеят да направят един качествен ремонт на сградата на театъра. Освен на Драматичния театър, предстоят ремонти и по пътната инфраструктура в областта, увери Митко Стайков.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 15 Май 2019 15:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net