Министерството на спорта отпуска пари за ремонт на залата за вдигане на тежести в Търговище

By 01 Февруари 2019 Прочетена 1721 пъти 0
В помещението никога не е правен основен ремонт, а оттам са минали много шампиони, каза министърът на спорта Красен Кралев В помещението никога не е правен основен ремонт, а оттам са минали много шампиони, каза министърът на спорта Красен Кралев снимка: КИС 13

Повече от 70 хиляди лева ще отпусне Министерството на младежта и спорта за ремонт на залата по вдигане на тежести в Търговище.

Това обеща министър Красен Кралев, който пое и ангажимент да осигури допълнително нови уреди и щанги.

Спортната зала, която е строена през 70-те години на миналия век, се помещава в дървена барака с площ от около 200 кв.м. в двора на спортно училище "Никола Симов". В помещението никога не е правен основен ремонт, а оттам са минали много шампиони, каза още спортният министър..

Проектът за обновяването на залата предвижда ремонт на покрива, отводнителната и отоплителна системи, подмяна на подови настилки, полагане на топлоизолация и ремонт на сервизните помещения.

Кметът на Търговеище д-р Дарин Димитров благодари на министър Кралев за подкрепата и заяви, че целта е децата да имат все по-добри условия да тренират и да се развиват. От Общината имат амбицията да изградят нов спортен комплекс на мястото на бившето военно поделение в Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net