На тържествена церемония отличиха даровити деца в Търговище

By 01 Ноември 2018 Прочетена 2514 пъти 0
За първи път това стана на тържествена церемония в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи За първи път това стана на тържествена церемония в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи КИС 13

Отличиха учениците, получили стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби в Търговище.

За първи път това стана на тържествена церемония в концертната зала на Центъра за младежки дейности и инициативи.

Грамоти получиха всички 49 деца, отличени през годината от Комисията по стипендиите към Общинския съвет, за постижения в областите "Образование, наука и техника", "Спорт", "Изкуство и култура".

Кметът на Общината д-р Дарин Димитров връчи награда на Симона Рускова, спечелила стипендията "Търговищко дарование" в размер на три минимални заплати, за постижения в областта на музиката. Председателят на Общинския съвет и оглавяващ Комисията по стипендиите Хатидже Алиева отличи трима ученици, получили годишна стипендия в размер на две минимални заплати. Това са Сесил Сабри, Теодор Трифонов и Захари Тодоров.

Тържествената церемония беше съпроводена от изпълнения на различни детски музикални формации. Намерението на организаторите е тя да се превърне в традиционна част от културния календар на Общината.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 01 Ноември 2018 15:17
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net