Над 5300 декара пасища, мери и ливади обявява за отдаване под наем Община Търговище

By 10 Януари 2019 Прочетена 1638 пъти 0
Площите са в землищата на всички 51 населени места в общината и кварталите "Въбел" и "Бряг" Площите са в землищата на всички 51 населени места в общината и кварталите "Въбел" и "Бряг" снимка: КИС 13 / архив

Над 5300 декара общински пасища, мери и ливади обявява за отдаване под наем Община Търговище.

Площите са в землищата на всички 51 населени места в общината и кварталите "Въбел" и "Бряг".

Най-много пасища и мери се отдават в района на село Подгорица, където са предвидени 320 дка. В землището на Буйново са обявени 303, а в Макариополско – 285 декара. Припомняме, че основната част от мерите и пасищата вече са разпределени през 2015 година, като сега се отдават останалите свободни площи.

Обявен е прием на документи за общо и индивидуално ползване от собствениците на пасищни животни. Срокът за отдаване е за следващите 5 години. Цените за декар земя са определени според категорията на имотите, тяхното разположение, землището, в което се намират и са на годишна база. Пълният набор от документи за кандидатстване може да се получи в Общината или да се изтегли от сайта на администрацията като крайният срок за подаването им е 10 март.

Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, ще разгледа постъпилите заявления и ще извърши разпределението на пасищата, мерите и ливадите от общинския поземлен фонд в срок до 1 май 2019. С предимство при разпределението на имотите са стопаните с по-малък брой животински единици, съгласно разпоредбите на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net