Община Търговище обяви обществена поръчка за благоустрояване на два квартала

By 28 Май 2019 Прочетена 2365 пъти 0
Целта е по оптимален начин да бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи, тротоари и озеленяване Целта е по оптимален начин да бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи, тротоари и озеленяване снимка: КИС 13 / архив

Обществена поръчка за проектиране на благоустрояване на два квартала обяви Община Търговище.

Чрез открита процедура ще бъде възложено проектиране на квартал 8, в района на бул. "Митрополит Андрей" на терен с площ от 26 декара. Другият проект, който трябва да бъде изготвен, е за благоустрояване на част от квартал 95, между улиците "Братя Миладинови", "Дамян Груев", "Средна гора" и частни поземлени имоти. Тук ще бъде обхваната площ от 9,6 декара.

Терените и в двата квартала са с преобладаващи жилищни функции и не са благоустроени. Целта е по оптимален начин да бъдат оформени места за паркиране на леки автомобили, обслужващи алеи, тротоари и озеленяване. При необходимост, ще се предвиди реконструкция на съществуващите инженерни мрежи и съоръжения.

Ще се проектира ново осветление, а в квартал 8 е заложено и изграждане на детска площадка. Очаква се по време на проектирането да стане ясно какви дейности и на каква стойност трябва да се извършат.

Документи за участие в процедурата се подават до 18 юни включително. Кандидатите могат да участват и за двата обекта, които са разделени в обособени позиции. Общата стойност на поръчката е 41 666 лв., като средствата са заложени в капиталовата програма на Общината за тази година.

Срокът за изпълнение е 50 календарни дни, считано от датата на сключване на договора с избрания изпълнител.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net