Официално откриха обновеното ОУ "Христо Ботев" в Търговище

By 28 Януари 2019 Прочетена 2311 пъти 0
На церемонията присъстваха министрите на образованието и здравеопазването На церемонията присъстваха министрите на образованието и здравеопазването КИС 13

Кметът на Търговище и министрите на образованието и науката и на здравеопазването откриха обновената сграда на първо основно училище "Христо Ботев".

В резултат на дейностите по проекта са подменени дограмата и всички инсталации. Изградени са спортни игрища за тенис, футбол, баскетбол и волейбол. Извършена е и цялостна подмяна на обзавеждането и оборудването, като са монтирани и интерактивни дъски.

Церемонията по официалното откриване започна с водосвет. Лентата прерязаха министърът на образованието Красимир Вълчев, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, кметът на Общината д-р Дарин Димитров, областният управител Митко Стайков и директорът Димитър Алексиев.

Изпълнихме успешно един изключително сложен и мащабен проект

каза в словото си кметът на Търговище като благодари на всички, които са се включили в реализацията му.

Министърът на образованието Красимир Вълчев поздрави общинското ръководство за отлично свършената работа по проекта. Той благодари и на преподавателите за всеотдайната им работа с децата.

В проекта за модернизиране на общинската образователна инфраструктура бяха обновени и сградите на детска градина "Приказка" и детска ясла "Първи юни". В момента се извършва и цялостен ремонт на детска градина "Снежанка". Общата стойност на проекта е над 9 млн. лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net