Осветяват пешеходни пътеки в Търговище

By 12 Юли 2019 Прочетена 2954 пъти 0
Става дума за места, които се намират на натоварени улици и булеварди, слабо осветени и в близост до детски и учебни заведения Става дума за места, които се намират на натоварени улици и булеварди, слабо осветени и в близост до детски и учебни заведения снимка: КИС 13

Поставят осветление на пешеходни пътеки в Търговище. Става дума за места, които се намират на натоварени улици и булеварди, слабо осветени и в близост до детски и учебни заведения.

Местата, където ще бъде поставено осветление, са определени след извършени оглед и оценка от експертна комисия от Община Търговище. Локациите са одобрени и от Комисията по транспорт и безопасност на движението.

В капиталовата програма за 2019 са заложени 25 000 лв. за изграждане на улично осветление на територията на общината. Екип на фирмата, с която Общината има сключен договор за изпълнение, ще работи поетапно по монтирането на улични стълбове с лампи, които ще осветяват пешеходните пътеки на улица "Стефан Куцаров" до детска градина № 3 "Здравец"; на булевард "Митрополит Андрей" до Професионалната гимназия по земеделие, ул. "Богомил" до СУ "Св. Седмочисленици" и на "Трети март", до Археологическия музей.

Ще бъде монтирано осветление и на пешеходните пътеки на кръстовищата на улиците: "Бяло море" и "Скопие"; "Кюстенджа" и "Епископ Софроний"; "Пирин" и "Беласица"; "Сливница", "Каблешков" и "Г.С. Раковски"; "Вит" и "Ал. Стамболийски"; "Капитан Данаджиев" и "Морава"; "Опълченска", "Г.С. Раковски" и "Ал. Стамболийски"; както и на кръстовището на улиците "Бяло море" и "Радецки" и "Антим първи" и "Трапезица" до детска градина № 1 "Веселушко".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net