Отчетоха изпълнението на бюджета на Търговище за миналата година

By 29 Август 2018 Прочетена 3276 пъти 0
Той бе представен от заместник-кмета Валентин Велчев на публично обсъждане вчера Той бе представен от заместник-кмета Валентин Велчев на публично обсъждане вчера Община Търговище

Създадена стабилна и устойчива среда за нормалното функциониране на общинските и делегираните от държавата дейности, както и завишаване на разходите в капиталовата програма, показва годишният отчет за изпълнението на бюджета за 2017 година на Община Търговище.

Той бе представен от заместник-кмета Валентин Велчев на публично обсъждане вчера. В него взеха участие кметът д-р Дарин Димитров, председателят на Общинския съвет инж. Хатидже Алиева, ръководният екип на Общината, служители на администрацията, граждани и медии.

Заместник-кметът Валентин Велчев посочи, че началният план на приходите за миналата година е бил в размер на 41,6 млн. лв. В резултат на направените промени по бюджета през 2017 г., актуализираният план в края на годината е стигнал 45,7 млн. лв. Постъпилите приходи с държавен характер са 25,3 млн. лв. Това е с 2,6 млн. лв. повече спрямо предходната година. Приходите с общински характер са били 20,8 млн. лв. За сравнение, към 31 декември 2016 година същите са били 20,2 млн. лв.

В общата сума на отчетените разходи, за делегирани дейности, най-висок дял заемат разходите за функция "Образование" – 66%, следвани от "Общи държавни служби" – 11%; "Социално осигуряване, подпомагане и грижи" – 9 %

посочи Велчев
При разходите за местни дейности, най-голям относителен дял бележат разходите за функция "Жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда" – 31%; функция "Образование" – 21%; функция "Икономически дейности и услуги" – 18 % и други.

Актуализираният план към 31.12.2017 г. на разчета за капиталови разходи на Община Търговище е на стойност 6,6 млн. лв., в т.ч. със средства, предоставени от централния бюджет, в размер на 2,1 млн. лв. Преходният остатък по бюджета е 2,45 млн. лв. Собствените бюджетни средства са били 1,9 млн. лв.

отчете още Велчев


За ремонти на улици са похарчени над 1,7 млн. лв. Други над половин млн. лв. са вложени в рехабилитация на общинската пътна мрежа. В изграждане на детски площадки и улично осветление са инвестирани по около 240 000 лв.

По време на отчета беше обсъдено и разходването на средствата от Европейския съюз по реализирането на различните проекти.

Годишният отчет на изпълнението на бюджета на Община Търговище е проверен и заверен от Сметната плата в края на юли. След одита е изготвен доклад, който предстои да бъде внесен и на сесия на Общинския съвет.

Всички приложения и подробната информация за годишния отчет са публикувани на сайта на Община Търговище.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 29 Август 2018 19:55
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net