Откриха две детски и една фитнес площадка в търговищкия квартал "Въбел"

By 14 Юли 2017 Прочетена 3166 пъти 0
Две детски площадки и трета с фитнес уред откри днес в търговищкия квартал "Въбел" кметът на града д-р Дарин Димитров Две детски площадки и трета с фитнес уред откри днес в търговищкия квартал "Въбел" кметът на града д-р Дарин Димитров Община Търговище

Две детски площадки и трета с фитнес уред откри днес в търговищкия квартал "Въбел" кметът на града д-р Дарин Димитров.

Те се намират в детската градина и до сградата на читалището. Площадката до културното средище е обособена в две зони, които разполагат с различни съоръжения за игра, според възрастовите групи на децата.

Фитнес площадката пък ще служи за младежите, които искат да спортуват в квартала. Тя е с комбиниран фитнес уред, който е монтиран на специална настилка.

Новите площадки ще бъдат охранявани с камери за видеонаблюдение, за да бъдат запазени от вандалски прояви. Те ще бъдат осветени през тъмната част на денонощието.

Жителите на квартал "Въбел" организираха празник, на който освен кметът на Търговище присъства и заместникът му Валентин Велчев, секретарят Христалина Халачева и директорът на Общинско предприятие "Флора" Асен Чакъров".

Децата от градината подариха свои рисунки на д-р Дарин Димитров, а родителите му благодариха за спазването на обещанието, което той бе поел.

Тази година Община Търговище ще изгради 17 детски площадки в населените места. Инвестицията от бюджета е в размер на 250 000 лева.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net