Пак вандализъм в Търговище: Младежи хвърляли пиратки в кофи за боклук

В администрацията са постъпили сигнали и за счупени улични лампи В администрацията са постъпили сигнали и за счупени улични лампи снимка: КИС 13

Серия вандалски прояви станаха в Търговище по време на коледните и новогодишни празници и нанесоха щети на общинската собственост.

От Общината съобщиха, че е била изпочупена и информационна табела на улица "Велико Търново", указваща за извършените ремонти на четири улици и модернизиране на градската среда в квартал "Запад 2". Предприети са мерки за подмяната на повредената табела с нова.

Според постъпили в Община Търговище сигнали, в новогодишната нощ, група младежи са хвърляли пиротехнически средства в съдовете за отпадъци на площад "Свобода". Става дума за 15 кошчета на централната алея до Драматичния театър, които са били взривени с пиратки. Щетите се отстраняват от Общинското предприятие БКС. Вече са подменени по-голямата част от кошчетата, които са поставени през лятото на миналата година.

В администрацията са постъпили сигнали и за счупени улични лампи.

Община Търговище изразява съжаление, че заради подобни хулигански прояви е принудена да пренасочва средства за отстраняване на щети, вместо да инвестира в нови съоръжения. Тъй като повреждането на елементи от градската инфраструктура се случва постоянно, от местната администрация апелират за бдителност от страна на гражданите, които при установяване на нередности, могат да подават сигнали в Общината или полицията.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН