Полицията в Търговище разкри пишман майстори, измамили жена със 700 лева

Това са трима души от град Игнатиево, община Аксаково, област Варна Това са трима души от град Игнатиево, община Аксаково, област Варна КИС 13

След близо месец работа криминалисти от Районното управление на полицията в Търговище установиха извършителите на измама на стойност 700 лв. на възрастна жена от търговищко село, осъществена под предлог за извършване ремонт на покрива на селскостопанска постройка до къщата й.

Това са трима души от град Игнатиево, община Аксаково, област Варна – 29-годишният В.Т., 20-годишният В.Н. и 30-годишният С.И.

На 27 септември 73-годишна жена от село Макариополско, община Търговище, се обадила по телефона за връзка, който взела от залепена на електрически стълб в селото й обява за извършване на ремонтни дейности на покриви. Отговорилият й се представил за член на бригада от съседна област, и й казал, че им е необходимо известно време, докато пристигнат. Пристигналите на следващия ден трима непознати "майстори" огледали покрива на постройката, определили стойността на ремонта и поискали от собственичката сумата от 700 лв. предварително като капаро. След като не се върнали в уговорения за началото на ремонта срок, а на мобилния номер за връзка вече никой не й отговарял, жената подала сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209, ал. 1 от Наказателния кодекс по описа на Районното управление в Търговище. Извършителите са възстановили на възрастната жена отнетата й сума.

От Областната дирекция на МВР в Търговище съветват гражданите от областта при наемане на работници, които да извършват различни видове ремонтни дейности в жилищата им, първо да се уверят в тяхната самоличност, както и по възможност при подобни сделки да плащат пари за вече свършена работа.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 26 Октомври 2018 11:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН