Предвиждат ремонти в 7 детски и учебни заведения в община Търговище

By 26 Юли 2019 Прочетена 1604 пъти 0
Ремонти на покривни конструкции, подмяна на дограма и освежаване на помещенията са сред предвидените дейности Ремонти на покривни конструкции, подмяна на дограма и освежаване на помещенията са сред предвидените дейности снимка: КИС 13

Ремонти на покривни конструкции, подмяна на дограма и освежаване на помещенията в 7 детски и учебни заведения са предвидени в капиталовата програма на Община Търговище за тази година.

Заложената сума е в размер на 180 000 лева.

В ход вече е рехабилитацията на покрива на училището в село Вардун. Там се предвижда полагане на дишаща мембрана на конструкцията, подмяна на керемиди, на капаци по билото, както и подмяна на улуци и водосточни тръби и казанчета. Ще бъде извършен и ремонт на комините. Подобен ремонт ще започне и в детската градина в село Руец. Ще бъдат обновени още покривите на II ОУ "Никола Йонков Вапцаров" и детска ясла №5 в Търговище.

Подмяна на дограмата е предвидена на втория етаж в III ОУ "Петко Р. Славейков" и в детска ясла №2, където вече приключи ремонтът на кухнята. Ще бъдат обновени и детските площадки в двора на заведението. В детска градина "Здравец" е планиран вътрешен ремонт и освежаване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net