Приключват ремонтните дейности в училищата на област Търговище

By 11 Септември 2017 Прочетена 1836 пъти 0
В III ОУ в Търговище през новата учебна година ще учат 262 от 1-ви до 7-ми клас. Там ще се провеждат занятията и на учениците от I ОУ "Христо Ботев", тъй като там стартира проект за обновяване по ОП "Региони в растеж" В III ОУ в Търговище през новата учебна година ще учат 262 от 1-ви до 7-ми клас. Там ще се провеждат занятията и на учениците от I ОУ "Христо Ботев", тъй като там стартира проект за обновяване по ОП "Региони в растеж" КИС 13

Приключват дейностите по ремонти в училищата в Търговищка област преди началото на учебната година.

Най-сериозни дейности бяха извършени по сградата на III ОУ "П. Р. Славейков" в Търговище, която пострада сериозно след жестоката буря, връхлетяла града през месец юли. Там са вложени близо 40 000 лева в изграждането на покрива, който беше отнесен от стихията. Монтирана е и нова дограма, извършено е шпакловане и боядисване на стени, както и подмяна на подови настилки. За тези дейности пък са вложени още над 30 000 лева. Дейностите се извършват със средства от училището, докато се чака изплащане на застрахователното обезщетение.

В III ОУ в Търговище през новата учебна година ще учат 262 от 1-ви до 7-ми клас. Там ще се провеждат занятията и на учениците от I ОУ "Христо Ботев", тъй като там стартира проект за обновяване по ОП "Региони в растеж".

В IV ОУ "Иван Вазов" е извършена частична подмяна на дограми, боядисване на класни стаи, коридори и физкултурния салон.

В I СУ "Свети Седмочисленици" пък са инвеситрани над 95 000 лева в ремонти на класни стаи и актовата зала. Закупено е и ново обзавеждане, също със собствени средства, за над 8800 лева.

Във II СУ "Проф. Никола Маринов" са направени ремонти на спортната площадка и физкултурния салон, сменени са врати, монтирано е и допълнително евакуационно осветление. Всички средства, в размер на над 35 000 лева, са от бюджета на училището.

В останалите общински училища в града, включително и спортното училище, гимназията по земеделие и тази по чужди езици, ремонти не са извършване.

Ремонти са извършени и в училищата в селата от област Търговище.

Общо учениците, които се очаква да влязат в класните стаи на общинските училища в областта през тази учебна година са 4737. В държавните пък броят им е 1399.

Училищната мрежа в общината е в готовност за стартиране на занятията и не се очакват проблеми с обезпечеността на базите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net