Продължават ремонтите на тротоарната мрежа в Търговище

By 13 Юни 2019 Прочетена 1463 пъти 0
В момента Общинското предприятие "Флора" обновява настилката на източния тротоар на ул. "П. Р. Славейков" В момента Общинското предприятие "Флора" обновява настилката на източния тротоар на ул. "П. Р. Славейков" снимка: КИС 13 / архив

Продължават ремонтите на тротоари, включени в капиталовата програма на Община Търговище за тази година.

В момента Общинското предприятие "Флора" обновява настилката на източния тротоар на ул. "Петко Рачов Славейков". Ще бъде ремонтиран участъкът от кръстовището с ул. "Палаузов" до сградата на Централната поща. Екип на предприятието премахва старите бетонови плочи и на тяхно място поставя нови павета.

Работи се и по обновяването на настилката пред паметника на Никола Симов – Куруто. Там ще бъде рехабилитирана цялата площ от кръстовището на ул. "Трети март" с ул. "Г. С. Раковски" до светофарната уредба на бул. "Митрополит Андрей".

Екипи на Общинското предприятие БКС пък извършват ремонт на настилките на централната улица "Васил Левски" – между площадите "Свобода" и "Независимост". В този участък на мястото на изпочупените и липсващи плочи и павета се поставят нови.

През тази година е предвидено и обновяване на тротоарите на улиците "Паисий" и "Христо Ботев". Пред приключване е ремонтът на тротоарите на ул. "Стефан Куцаров". Дейностите на ул. "Ал. Стамболийски" пък вече завършиха.

Средствата, заложени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонт на тротоари през 2019 година, са в размер на 192 000 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net